13 juli | Tivoliparken Kristianstad

JOBBA PÅ FESTIVALEN

Festivalen skulle omöjligt kunna genomföras utan fantastiska medarbetare som arbetar ideellt för att ge Kristianstad en festival av högsta klass. Vill du bli en i gänget har du kommit rätt!

Va?! Ingen lön?
Nej, så är det. Ingen i föreningen som jobbar med festivalen plockar ut någon lön och så är det, tro det eller ej, på de flesta festivaler som arrangeras. Det betalas alltså inte ut någon lön för jobb du lägger ner på Kristianstad Rockfest, MEN vi tar väl hand om dig och ser till att du varken är hungrig eller törstig. Sedan på hösten, när alla andra har det tråkigt, då har vi det roligt och bjuder in till fest för att fira årets festival och prata om kommande år. Festivalarbetarna blir lätt som en stor släkt, man ses inte varje dag men när man väl strålar samman har vi det otroligt trevligt tillsammans!

Är det inte hårt arbete?
Jo, stundvis är det hårt och mycket arbete, det vore lögn att påstå att det är ett slappt arbete oavsett vad man pysslar med under festivalen, men tack vare att vi ofta är många volontärer så kan vi fördela arbetsuppgifterna väldigt väl. På så sätt är det aldrig någon som jobbar ensam och inte heller under hård stress. Vi strävar efter att festivalarbetet ska vara givande och roligt.

Låter ju slappt och gött!
Nej, det är inte bilden vi vill förmedla. Som medarbetare har du har en roll på festivalen, en roll som är lika viktig som någon annan. Alla är ett kugghjul i ett stort maskineri. Vi belönar våra medarbetare så mycket vi kan, därför förväntar vi oss också att medarbetarna ger järnet under arbetspasset.

Men vad får jag ut av det hela då?
Som tidigare nämnt ser vi till att du aldrig behöver gå hungrig eller törstig. Till hösten/vintern brukar vi ha en fest för att fira årets festival där det även där bjuds på god mat och dryck. När våra supervisors schemalägger personalstyrkan försöker vi alltid ta hänsyn till om det är något särskilt band du vill se. Utöver detta får du vara med i ett av Sveriges bästa och tajtaste festivalgäng och se och lära dig hur det funkar bak kulisserna på en festival, vare sig du arbetar som stagehand, vakt, i kassa eller vad det än må vara. Du får också en jäkligt läcker crew-tröja med dig hem som ett minne av festivalen givetvis! 

Låter helt kanon, hur blir jag en i gänget?
Först av allt tycker vi det är fantastiskt kul att du vill vara med. Nästa steg är att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig så fort vi kan. Har du frågor som du behöver ha svar på innan detta går det bra att använda kontaktformuläret här nedanför. Vi hörs!

Skicka in ett mail till oss genom att klicka på knappen nedan