13 juli | Tivoliparken Kristianstad

Lineup – 2024

LILLASYSTER

Lillasyster bildades i Göteborg 2006. Bandets första singel ”Berätta det för Lina” släpptes i februari 2007. Debutalbumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation gavs ut under samma år och det var med Rihanna-covern Umbrella som Lillasyster hamnade på Trackslistan för första gången.

Sedan dess har bandet streamat flera guld och platina samt spelat in låten ”Till Scandinavium” som, sedan flera år, spelas varje gång hockeylaget Frölunda HC åker in på isen. 

Men allt det roliga har ett slut och våren 2024 meddelade bandet att dem lägger ner efter en farvälturné som avslutas i Göteborg under hösten. Men innan det så ser ni Lillasyster för sista gången någonsin i Kristianstad på Kristianstad Rockfest.

MILE

Det melodiska metalbandet MILE har ett modernt sound som blandar heavy metal med hårdrock och kombinerar kraftiga riff med attraktiva melodier.

Bandet är känt för sin dominanta scennärvaro och har en energi som sällan lämnar publiken oberörd. Genom åren har MILE spelat på festivaler tillsammans med jättar som Twisted Sister, Alice Cooper, Sabaton, Hammerfall och Europe. De har också öppnat för bland annat Smash into Pieces, Chyra och Dynazty. MILE gör sig nu redo för ett nytt år fyllt av spännande releaser och ser fram emot att få ge sig ut på scenerna igen!

STRÖM

Kvartetten från Småland har redan skapat uppståndelse med sin medryckande, moderna, stilrena och pricksäkra rock’n’roll på svenska.

Med en debutinspelning som sprakar av högspänning – fingertoppskänsligt mixad och mastrad av Johan Forsman Löwenström (som tidigare jobbat med Håkan Hellström, Weeping Willows, The Soundtrack of Our Lives, med flera) har STRÖM siktet inställt på att bli Sveriges nya favoritband.

Rocken är rå och kärleksfull med stora ambitioner att styra på sitt eget sätt, i sann småländsk anda som gör att publiken faller som furor (förutom de närmast överrumplande bra livespelningarna förstås). Bandet spås en helt lysande framtid med bred publik i alla åldrar.

The mercury riots

Om du är sugen på den där hisnande energin av rå, och oförglömlig rock ’n roll, behöver du inte leta längre än ”The Mercury Riots”. Direkt från Los Angeles, Kalifornien, har de stormat in på musikscenen och blivit branschens hetaste sensation. Kända för sina elektrifierande framträdanden, blandar denna dynamiska kvartett sin råa energi med sina gripande melodier och fängslar publiken med sin smittsamma karisma.

I början av 2023 efter att precis ha uppträtt för en utsåld publik på den berömda Whiskey A Go-Go i West Hollywood, gick bandet i förproduktion med den legendariske producenten Mike Fraser (AC/DC, Aerosmith, Metallica) och flög till Vancouver för att spela in deras efterlängtade debutalbum som planeras släppas 2024. Bandets sound, en blandning av klassisk rock och modern edge, skapar nyfikenhet hos både rutinerade rockentusiaster och fräscha öron. Så, spänn fast dig och följ med The Mercury Riots på en resa genom hjärtat och själen av rock ’n roll – du kommer inte ångra det. 

DIZTÖRTION

Ur askan av en pandemi föddes DIZTÖRTION som brinner för gammal hederlig 80’s rock n roll.
Med ett sound som luktar allt från Mötley Crüe till Metallica så blandar Diztörtion sina musikaliska element för att få ett riktigt gött sound!

Med rötter i Karlshamn så står DIZTÖRTION redo att leverera en riktigt jävla show i vår finaste leopard.

LET’S ROCK!

HERETIC LEGION

Kristianstads stordåd: Heretic Legion

Det skånska death-metal bandet som aldrig gör någon besviken. Under tio år har bandet varit i de infernaliska oljudens tjänst och är bättre än någonsin. Med sina två album ”The Purge” och ”Torment” i bagaget, så vankas det nya färska låtar samt gamla godingar. Så värm upp nacken och glöm inte ögonpluggarna, för här kommer det inte hållas igen!

Det utlovas en oförglömlig kväll med skoningslös brutalitet, nackbrytande tempo och blodpumpande mangel utan dess like!

EMPIRE OF NONE

Empire of None från Sölvesborg startade 2018 som ett studioprojekt. Med rötter i 00-talets skrikiga emo & influenser från tidigare projekt blir resultatet en blandning av tung & melodisk Pop/Rock/Metal.

2023 kom Empire of None på 2:a plats av 78 band i Rockflödets upplaga av osignade band inom rock/metal. Med år av material och ett skräddarsytt liveset, är Empire of None redo för att ta över stora som små scener runt om i vårt avlånga land – men först ser vi dom på Kristianstad Rockfest!

Going to hell in a chevy

Bildades sent 2020 av Jokke & Ted som ett sidoprojekt, influerade av artister som Airbourne, AC/DC, Jesper Binzer etc.
för den typen av stämning av driven, smutsig rock med en musikalisk twist och en viss mängd razzmatazz. Anders & Rikki var snart ombedda att gå med för att komplettera bandsetupen och det som började som ett litet sidoprojekt, kunde nu dra igång på riktigt.

Nya låtar är på väg och målet är att släppa ett fullängdsalbum under mitten av 2024.

AVENGEUS

Avengeus, från Kristianstad, grundades 2011 och spelar melodisk heavy metal med tyngd och driv!

Debutalbumet, New Beginning, släpptes 2016 och togs emot väl av både press och publik. Det har varit samma lineup sen starten och det är medlemmarnas totalt skilda musiksmak som skapar Avengeus sound. Tunga riff och starka melodier blandas när bandet spelar metal utan att pruta på sin integritet.

Efter att ha bott utspridda dem senaste åren är Avengeus nu äntligen samlade och redo att leverera en intensiv liveshow på Kristianstad Rockfest, med både nytt och gammalt material.

SHIVERPUSH

Shiverpush är ett metalband från Kristianstad som garanterar ös!

De spelar en bra blandning av snabbt och hårt som passar alla!