top of page
lejon_right.png

Artister 2019

lejon_left.png
LOK20_1.jpg

CKY

Chad I Ginsburg – Vocals/Guitar/Synths
Jess Margera – Drums
Matt Deis – Bass/Synths/Backing Vocals

Once upon a time, CKY burned it all down, with a raucous, anarchic, hard rock sound soaked in the skate-punk culture that birthed them and a hard-partying lifestyle onstage and off that decimated relationships and reputations in its wake. Now, CKY rises from the ashes of the aftermath with The Phoenix, a bold mission statement that hoists the flag high for big, raw, authentic, earth shaking rock n’ roll, liberated from useless pretense.

CKY’s sonic rebirth sounds as incendiary, expansive, and groovy as the Joshua Tree desert where it was made, and as decadent and funky as the strip-club adjacent rehearsal room where the songs were jammed out into submission. Each song is a forceful meditation on what makes CKY so killer.

Chad I Ginsburg, the band’s guitarist and singer, steps into the frontman role with charisma, charm, and bravado, confidently delivering a diverse performance as he claims a position that was clearly rightfully his to own.

​He’s joined in enduring partnership and musical and personal chemistry by fellow CKY cofounder, Jess Margera, the drummer whose extracurricular work in projects like The Company Band (with guys from Clutch and Fireball Ministry) expanded CKY’s horizons as much as Ginsburg’s solo work has as well. The duo returned to their primary project refreshed and reenergized, with bassist Matt Deis (ex-All That Remains), who first joined CKY in 2005.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

BACKYARD BABIES

I 30 år har Backyard Babies levererat förstklassig rock’n’roll, både live och inspelat. Att de fyra originalmedlemmarna fortfarande spelar ihop efter dessa år är näst intill unikt. För tre decennier sedan flyttade Nicke, Peder, Dregen och Johan från lilla Nässjö till Stockholm för att bli just rockstjärnor. Med facit i handen var det helt rätt beslut. ​ Idag har Backyard Babies världen för sina fötter och har turnerat med giganter som Guns N Roses. Snart släpper de sitt åttonde album ”Sliver & Gold” och är redo att ta ett rykande färskt album ut på turné! ​ ”Efter alla dessa år av turnerande och musikskapande ihop älskar vi fortfarande det vi gör och vi hittar fortfarande nya musikaliska vägar att gå” berättar Dregen. ​ Sångaren Nicke Borg fyller i: ”Denna gång samlades bandet under en kortare period och skrev det mest intensiva och vildsinta albumet hittills med klockrena texter och ikoniska riff” ​ Efter 30 år finns det fortfarande energi kvar för att fortsätta i minst 30 år till. Bandet är i sin bästa form någonsin och i vår kommer vi få bevis på just detta.

LOK20_1.jpg

LOK

Efter 17 års total tystnad… Göteborgsbandet LOK är tillbaka! “Helt plötsligt hade det gått 20 år sen vi släppte vår första platta. 17 av de åren höll vi käft och höll oss på våra egna kanter. Men nu kände vi att det var dags, vi löste konflikterna, frågade oss själva vad vi var sugna på och svaret kom snabbt: Ut och mangla folket! Vårt mål 2019 är att vara ännu bättre än för 20 år sedan” Återförenade för en exklusiv sommarturné 2019 tänker bandet hylla sina fans och spela albumet Naken, Blästrad och Skitsur som fyller 20 år. LOK, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, har grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken en omgång till med deras unika, svensktextade och hårt svängande rockpunkmetal-hybrid. Mer enade än någonsin är bandmedlemmarnas mål att leverera svettiga konserter för både gamla och nya fans som inte hann se bandet under dess korta existens. Detta kommer ske sommaren-19 på några utvalda festivaler i Sverige och Norden. “Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade”

Hemsida
LOK20_1.jpg

SATAN TAKES A HOLIDAY

Satan Takes A Holiday tar med sig ett pinfärskt album och öppnar för Backyard Babies på deras turné under våren 2019.
– Vi har länge velat få ihop en sväng med gänget i Backyard Babies, och vad passar väl bättre än nu - i upptakten inför släppet av vår nya skiva. Pepp! Ses i vår, säger Satan Takes A Holiday.

I vår kan vi också vänta oss ett nytt album, det femte i ordningen. Med det passande namnet “A New Sensation” använder bandet en återuppfunnen enkelhet och en större palett av sound och teman. Satan Takes A Holiday har alltid kretsat kring kaxighet och energi, men inom detta ramverk har det alltid funnits plats för dansande fötter, nickande huvuden och höfter i rörelse. På nya albumet gäller detta mer än någonsin.

Satan Takes A Holiday var bandet på allas läppar när de släppte den självbetitlade debutplattan år 2009. Bara en vecka senare blev de nominerade till Årets Rock på P3 Guld-galan. Med deras blandning av rock'n'roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. De är stamgäster på landets festivaler, har åkt ut på turnésvängar med Mustasch och Juliette Lewis, åkt på flera långa europaturnéer med Imperial State Electric och öppnade 2013 för legenderna i KISS på Friends Arena inför 30 000 personer.

Debuten följdes upp med Who Do You Voodoo (2012), Animal Man Woman (2014) och senaste Aliens (2017). Aliens är STAH:s mest komplexa album hittills – levererad med en ohejdbar och direkt energi du måste höra för att förstå.

Satan Takes A Holiday:
Fred Burman - gitarr och sång
Johannes Lindsjöö - bas
Danne McKenzie - trummor

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

GRAVEYARD

Graveyard – Ett väletablerat band på en svenska rockscen som spelar hårdrock med inslag av blues och psykedelisk musik. Bildat i Göteborg 2006 och slog igenom 2011 med albumet Hisingen Blues som belönade dem med en Grammis 2012.Expressen beskriver göteborgarna som ”nya, svenska tungviktsmästare i rock’n’roll”. Efter släppet av deras femte studioalbum har lovorden haglat över Graveyard. Det nya albumet ”Peace” landade en listetta och i juli 2018 öppnade Graveyard för Guns N’ Roses hemma på Ullevi. I år inledde göteborgarna med att vinna pris för Årets Rock/Metal.

Hemsida
LOK20_1.jpg

Through The Noise

Through The Noise är ett hardcore/metalband från Malmö som sedanstarten 2013 har utvecklat ett unikt inbjudande, rakt och aggressivtsound med majestätiska, medryckande melodier.Bandet släppte sitt andra fullängdsalbum 'Dualism' den 12:e april via Eclipse Records.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

MY DEAR ADDICTION

Ett av Metal Sveriges mest lovande liveband.

Med ambitionen att alltid ge 110% på scenen, oavsett vad, Älmhult-baserade Metalcore-bandet har flyttat hjärtat av många och lämnat otaliga ömma halsar i kölvattnet. My Dear Addiction är ett erfaret liveband med flera europeiska turnér och festivaler i bagaget.
Deras musik beskrivs som den perfekta mixen mellan emotionella melodier och massiva riffar.

Bandet har turnerat med skarpa grupper som: Ill Nino, Ektomorf, Dead by April, Raubtier, Scar Symmetry, Eyes Wide Open.

De har spelat på många festivaler som Rockstad Falun (SWE) och Dark River Festival (FIN) och kommer i sommar att spela på Kristianstad RockFest.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

PRIME CREATION

PRIME CREATION är ett svenskt metalband från Linköping/Oxelösund som startade 2015 och består av samspelade och erfarna musiker.
Bandet reste sig ur askan från det nu nedlagda power metalbandet MORIFADE och består av:
Esa Englund – Sång
Robin Arnell – Leadgitarr
Rami Tainamo – Rytmgitarr
Henrik Weimedal – Bas
Kim Arnell – Trummor

Musiken kan närmast beskrivas som modern, driftig,
melodisk heavy metal och har genom recensioner
jämförts musikalist influerad av band som bla. Evergrey
och Nocturnal Rites.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

THE HEADLINES

The Headlines – Fräsig rock and roll med punkinfluenser och en frontkvinna med "apetite for trouble"! Bandet predikar högljudd energi till världen. De senaste två åren har bandet turnerat i bl.a. Kina, Kanada och Europa och innan det är dags för Kristianstad Rockfest har man också hunnit avverka Japan!

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

KSM3

KSM3 är resultatet av en turbulent tid, då musiker, låtskrivare och grundbultar i banden KSMB och Fas3 bestämde sig för att musik, glädje och vänskap var att föredra framför otrevlighet och förtal. Vi bestämde oss för att tillsammans göra en konsert som tecken på samhörighet och för att en gång för alla framföra de sånger man skrivit själva i originalversioner.

Det var så roligt och det kom så många förfrågningar att vi beslöt oss för att göra ett fåtal konserter till. Glädje är starkare än ilska och värme är skönare än kyla. Det är vad KSM3 vill sprida när de framför egna gamla och nya låtar på ett sätt som inga andra klarar av.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

FRONTBACK

Av många lovande svenska rockband så är Frontback ett av de allra hetaste. Sedan debuten 2013 har bandet släppt två kritikerrosade album, 2017 kom de på fjärde plats i "P4 Nästa" och 2016 vann sångerskan Anlo Front tävlingen "Årets Rockröst" bland tusen tävlande.

Frontback beskriver sig själva som ett band med väldigt catchigt energiskt material och med en händelserik scenshow som är gjord för att engagera publiken.

I sommar så står dom på scenen i Tivoliparken, Kristianstad.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

Heretic Legion

Heretic Legion är ett death-metal band från Kristianstad.

Musiken kombinerar den gamla skolans svensk death-metal med ett modernt sound som, med tunga medryckande refränger, skoningslöst tempo och ett stadigt gungande groove, lämnar få oberörda! Heretic Legion inspireras av band som Bloodbath, Hypocrisy, Vomitory, Fit For An Autopsy, Facebreaker.

Bandet grundades 2012 och består av Daniel Klinteberg, Linus

Fredriksson, Rasmus Karlsson och Benjamin Hjort Andersson.

2012 släpptes demo-EPn 'Heretic Legion, bestående av tre låtar.

2014 släptes singeln 'Leviathan.
Efter en lång produktionstid släpptes Heretic Legion sin egenproducerade debutskiva 'the Purge' den 15e september 2018 .

Bandet har vid olika tillfällen spelat med band som Misery Index, Jucifer, Through The Noice, Wayward Dawn och Heretics.

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

TUSEN ÖGON

Tusen Ögon - En svensk punkinfluerad musikgrupp

medlemmar:
Karl-Oskar Hansson
Affe Elowsson
Henrik Molin

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

THE GENERATIONS ARMY

The Generations Army - Lokalt thrashmetalband från Höör.​

Elvin Landaeus Csizmadia (Rythm Guitar, Lead Vocals)
Ragnar Östberg (Lead Guitar, Background Vocals)
Erland Östberg (Bass, Background Vocals)
Calle Frogner Moberg (Drums)

Facebook
Hemsida
LOK20_1.jpg

UNSOLVED

Unsolved har spelat in 2 fullängdare och en EP via amerikanska bolaget SliptrickRecords.


Nytt Material är på gång och bandet fortsätter att växa musikaliskt.
Live är Unsolved energiskt och tight.
Detta är Unsolveds premiär på Kristianstad Rockfest och vi ser verkligen fram emot att få spela på "himmaplan"

Bandet består av:
Tony Lang- Gitarr
Kristoffer Ranefjord - Sång
Niclas Persson - Trummor
Gabriel Bjäreborn - Bas
Christian Debäck- Gitarr

Facebook
Hemsida
bottom of page